ΑΓΑΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ ΑΓΑΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ ΑΓΑΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ ΑΓΑΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ

Διατήρηση

tomatoes

  • Κρατάνε για μεγαλύτερο διάστημα αν τις διατηρείτε με το κοτσάνι προς τα κάτω.
  • Όταν αγοράζετε τομάτες από το εμπόριο και θέλετε να τις διατηρήσετε για λίγο καιρό, προσέξτε το χρώμα τους: ένα πακέτο στο οποίο όλες οι τομάτες έχουν το ίδιο χρώμα μάλλον έχει συσκευαστεί περισσότερο καιρό από ένα άλλο πακέτο όπου υπάρχουν διαφορετικές αποχρώσεις του κόκκινου. Μπορείτε επίσης να κοιτάξετε τα κλωνάρια: πρέπει να είναι φρέσκα και πράσινα.
  • Προσοχή: Η διατήρηση των καρπών της τομάτας στο ψυγείο είναι απλά παρανόηση. Στην πράξη, το ψύχος διακόπτει την ωρίμανση της τομάτας και προκαλεί αλλοίωση στην υφή και την γεύση της.
  • ΜΗΝ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ! – οι τομάτες διατηρούνται για μεγαλύτερο διάστημα στο ράφι απ΄ ότι στο ψυγείο και είναι γευστικότερες, καθώς συνεχίζουν να ωριμάζουν.
  • Η κατάλληλη ώρα για να καταναλωθεί μια τομάτα είναι όταν έχει πλούσιο κόκκινο χρώμα και έχει μαλακώσει ελαφρώς. Να αποθηκεύετε πάντα τις κόκκινες τομάτες σε σκιερό μέρος, με θερμοκρασία δωματίου.
  • Βγάλτε τις τομάτες κατευθείαν από την συσκευασία τους και τοποθετείστε τες σε σκληρή επιφάνεια, μακριά από το φως του ήλιου. Μην τις τυλίγετε σε χαρτί ή πετσέτα. Αν μουχλιάσει μία, θα μουχλιάσουν όλες.
  • Καλές τομάτες οι οποίες έχουν διατηρηθεί με αυτόν τον τρόπο, θα κρατήσουν από μία έως τρεις εβδομάδες. Ωστόσο, μετά την έκτη μέρα θα αρχίσουν να χάνουν σε γεύση και την δεύτερη εβδομάδα θα αρχίσουν να αλλοιώνονται.
  • Πλύσιμο- πλύνετε τις πριν τις καταναλώσετε και όχι όταν τις αγοράζετε. Θα διατηρηθούν περισσότερο.
  • Κόψιμο σε φέτες ή σε κύβους – χρησιμοποιείτε πάντα κοφτερό μαχαίρι, ειδικά αν οι τομάτες έχουν ωριμάσει αρκετά.
  • Ωρίμανση – αν έχετε περιθώριο αφήστε τες να ωριμάσουν όπως περιγράφηκε πιο πάνω. Αν πρέπει να επισπεύσετε τον χρόνο ωρίμανσής τους, βάλτε τις σε χάρτινη σακούλα με μια ώριμη μπανάνα ή ένα ώριμο μήλο.
Copyright 2012