ΑΓΑΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ ΑΓΑΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ ΑΓΑΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ ΑΓΑΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ

Γενικά

 

Οι τομάτες χρειάζονται ιδανικό περιβάλλον για να γίνουν νόστιμες. Χρειάζονται τη μέγιστη δυνατή ηλιοφάνεια, θερμοκρασίες 28-30 βαθμούς κελσίου και ελαφρό αεράκι, που κρατούν την θερμοκρασία στα σωστά επίπεδα. Αυτός ο λόγος καθιστά την Μεσσηνία τον ιδανικό τόπο για καλλιέργεια τομάτας σε θερμοκήπιο.

Οι τομάτες μας μαζεύονται όταν ωριμάσουν στο τσαμπί, συσκευάζονται και παίρνουν τον δρόμο της κατανάλωσης.

Σε αντίθεση με ό,τι ο κόσμος πιστεύει, είναι φρούτο και όχι λαχανικό.

Κάθε φυτό:

  • Παράγει 15 κιλά τομάτες ετησίως.
  • Πρέπει να επικονιασθεί τρεις φορές εβδομαδιαίως.
  • Ψηλώνει 20 εκατοστά εβδομαδιαίως.
  • Παράγει 25-30 τομάτες την φορά.
  • Πρέπει να απομακρύνονται 3 παραπούλια εβδομαδιαίως.
  • Πρέπει να «χαμηλώνει» 20 εκατοστά εβδομαδιαίως.
  • Μεγαλώνει κατά ένα «σταυρό» εβδομαδιαίως.
  • Αναπτύσσεται σε ένα φυσικά ανακυκλούμενο μέσο .

Κάθε τομάτα:

  • Μεγαλώνει 1 χιλιοστό κάθε 24 ώρες.
  • Περιέχει μόλις 17 θερμίδες/100 γραμμάρια
  • Χρειάζεται 50-60 ημέρες για να ωριμάσει.
  • Περιέχει 95% λιγότερα εντομοκτόνα από τις τομάτες που καλλιεργούνται στην ύπαιθρο.
  • Καταναλώνει 90% λιγότερο νερό από τις τομάτες που καλλιεργούνται στην ύπαιθρο.
Copyright 2012