ΑΓΑΝ ΟΕ ΑΓΑΝ ΟΕ ΑΓΑΝ ΟΕ ΑΓΑΝ ΟΕ

Καλλιέργεια

kaliergia

Η καλλιέργεια στηρίζεται στην υδροπονία. Έτοιμα φυτά, προερχόμενα από ελληνικά φυτώρια, που μεγαλώνουν υπό τις αυστηρότερες προδιαγραφές φυτοϋγείας, τοποθετούνται πάνω σε υποστρώματα πετροβάμβακα, διασφαλίζοντας ένα καθαρό ξεκίνημα της καλλιέργειας, ελεύθερο από μικρόβια, ασθένειες, βακτήρια και άλλους εξωγενείς παράγοντες, προστατεύοντας συγχρόνως το έδαφος από τη διάβρωση και περιορίζοντας την άσκοπη χρήση νερού και λιπασμάτων. Αξιοποιείται άριστα ο χώρος και η καλλιέργεια γίνεται σε ετήσια βάση.

Η επικονίαση των καρπών πραγματοποιείται με φυσικό τρόπο, με την χρήση ειδικών βομβίνων (τύπος μέλισσας).

Η συγκομιδή γίνεται 2 φορές την εβδομάδα. Τα φύλλα γύρω από το ώριμο στέλεχος απομακρύνονται, ώστε η συγκομιδή να γίνει ευκολότερη και το φυτό να απαλλαγεί από τα γερασμένα φύλλα, που αποτελούν πιθανά σημεία εισόδου μολυσμάτων που θα απειλήσουν την καλλιέργεια. Όταν οι καρποί φτάσουν στο κατάλληλο μέγεθος και χρώμα κόβονται με ειδικά αποστειρωμένα ψαλίδια και συσκευάζονται κάτω από συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Στη συνέχεια παίρνουν το δρόμο για τους τελικούς καταναλωτές.

Τα φυτά, παρά το γεγονός ότι δίνουν καρπούς, συνεχίζουν την ανάπτυξή τους και ψηλώνουν κατά 20 εκατοστά εβδομαδιαίως. Κάθε φυτό φτάνει έως τα 12,5 μέτρα και δίνει περίπου 30 κλώνους ετησίως, όταν βρεθεί σε κατάλληλες συνθήκες και δεν παρουσιάσει προβλήματα ανάπτυξης .

Ειδικευμένο προσωπικό, ελληνικής καταγωγής, που διαρκώς ενημερώνεται και εκπαιδεύεται σύμφωνα με τις τελευταίες πρακτικές και μεθόδους, φροντίζει καθημερινά τις τομάτες, ελέγχοντας την ανάπτυξη και την υγεία τους.

Όταν ολοκληρωθεί η ζωή των φυτών, αυτά αφαιρούνται από τους θαλάμους, οι οποίοι καθαρίζονται και απολυμαίνονται ενδελεχώς, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα αποστειρωμένο και υγιές περιβάλλον για την επόμενη καλλιέργεια.

Η καλλιέργεια στο θερμοκήπιο προσφέρει ένα περιβάλλον κλειστό στις καιρικές συνθήκες και στις ασθένειες, αλλά ανοικτό στις φυσικές ακτίνες του ηλίου. Στα θερμοκήπια της ΑΓΑΝ Ε.Π.Ε. άκρως προηγμένα συστήματα ελέγχουν τις συνθήκες, δημιουργώντας την ιδανική θερμοκρασία, υγρασία, ηλιοφάνεια και επίπεδα C02. Αυτές οι συνθήκες είναι απαραίτητες για την παραγωγή υγιών και άφθονων καρπών.

Ένα υπερσύγχρονο σύστημα ποτίσματος με σταλάκτες σε κάθε φυτό χωριστά, διασφαλίζει ότι το κάθε φυτό λαμβάνει την βέλτιστη ποσότητα νερού και θρεπτικών ουσιών. Το πλεονάζον νερό ανακυκλώνεται και φιλτράρεται, έτοιμο να ξαναχρησιμοποιηθεί. Με την δυνατότητα που έχουμε να ξαναχρησιμοποιούμε το νερό, έχει ελαττωθεί κάθετα η ποσότητα νερού που χρησιμοποιούμε, εξοικονομώντας ένα πολύτιμο φυσικό πόρο και μειώνοντας στο ελάχιστο την κατανάλωση υδάτων από την επιχείρηση μας. 

Με τους σταλάκτες, το νερό και τα θρεπτικά συστατικά έχουν πέσει ακριβώς εκεί που τα χρειαζόμαστε, στην ρίζα των φυτών. Τροφοδοτούμε επίσης τα φυτά με διοξείδιο του άνθρακα, για να τα βοηθήσουμε να μεγαλώσουν με υγιές τρόπο και να είναι γερά.

Από τη στιγμή που τα φυτά τοποθετηθούν στους θαλάμους προκειμένου να αρχίσουν να καλλιεργούνται, δένονται σε σπάγκους που κρέμονται από 4 έως 6 μέτρα από το έδαφος. Αυτό το σύστημα κρατά τα φυτά σε όρθια στάση, ώστε να δέχονται το μέγιστο φως και να μπορούν να δώσουν την μέγιστη απόδοση . Τα φυτά αναπτύσσονται κατά μήκος του σπάγκου και όταν ψηλώσουν αρκετά, αρχίζουν και «τρέχουν» στο έδαφος ενώ ταυτόχρονα αφαιρούνται τα παλιά φύλλα.

Copyright 2012